Vår lille familie på fire bestemte oss for å tilbringe en helg i Gaustaområdet sist helg. Det er noe vi ikke angrer på.
Først sjekket vi inn på Kvitovatn Fjellstoge som ligger strategisk plassert bare noen hundre meter fra Gaustablikk skisenter. Den ligger også kun få meter fra flotte langrennsløyper som snor seg rundt Kvitåvatn. Etter å ha pakket ut tingene våre, var det på tide med kveldsmat.
Noe for en hver smak
Vi brukte akebrett for å transportere barna ned til Gaustablikk Hotell, som ligger fem minutter unna Kvitovatn Fjellstoge. I spisesalen til hotellet var det virkelig et stort utvalg av de flotteste retter. Røkelaks, gravlaks, røkt ål, hummer, kreps, salater, kaviar, roastbiff, indrefilet, og mye mye mer. Hotelldirektør Jan Stabel hadde virkelig ikke spart på noen ting denne kvelden.
– Det er viktig for oss å kunne tilby våre gjester litt ekstra når de har bestemt seg for å tilbringe noen dager her i helgen, sier han.
Stabell tok meg med på en omvisning og lot meg hilse på kokkene som tilberedte maten vår, mens gjestene sakte men sikkert fylte opp lokalet til rolig taffelmusikk fra flygelet i hjørnet.
Barna på to og fire år, hadde vært eksemplariske under hele måltidet, og det var nesten for godt til å være sant. Selv om det var fredag den trettende, lå det an til å bli den perfekte kvelden på høyfjellshotellet. Jenny på to år hadde sittet og lekt med IPhonen til min samboer, da hun elegant like gjerne bestemte seg for å droppe den opp i vannmuggen, da hun hun var lei av å se på den.
Sondov Øystese, Marcus Lønn, og Andre Mollan |
Melding fra Gaustatoppen
Da vi ankom Kvitovatn Fjellstoge igjen og hadde fått lagt barna, tikket det inn en melding på min mobil. «Supre forhold på Gaustatoppen i dag. Vi gikk opp på randoneski, og fikk en nydelig nedfart. Har planer om å ta turen i morgen også. André.»
Selv om ikke heisen inne i Gaustatoppen er i bruk enda, er det mange som allerede har begynt årets sesong med frikjøring. Dette gjelder nok de aller ivrigste, som ikke orker å vente til banen snart åpner.

Drømmefjellet
Ingen ting er som å våkne opp i rolig omgivelser i fjellheimen. Ut av vinduet med utsikt rett på Gaustatoppen farges fjellet rød-gult av sola. For oss som bor på Rjukan som ikke har tilgang til sol store deler av året, er dette bare helt vidunderlig. Etter en solid frokost i felleskjøkkenet, vi delte med to andre familier, var det bare å spenne på seg skiene og hoppe ut i løypa. Med to småtasser som ikke orker de alt for lange turene, smakte det ekstra godt med appelsin og sjokolade til når vi rastet.
Andre runde med de små, foregikk på Gaustablikk skisenter. Igjen var det bare å bruke akebrett ned til skisenteret. Helena på fire år bestemte seg for å prøve slalåmski for først gang, noe hun fikk låne gratis. For lille Jenny som nettopp har fylt to år, var akebrett mer en bra nok. Barnebakken er gratis og ligger rett ved selve skisenteret, kun få meter fra alpinanlegget. Det var stor aktivitet i bakkene lørdag formiddag og det var også rennskole med selveste Kjetil Andre Aamodt. Inne i kafeen på Gaustblikk skisenter traff vi Tellef Flatmark Larsen med en glinsende pokal i hånda.
– Jeg vant andre plass i tolvårsklassen, selv om jeg bare er elleve år, sier han og legger stolt til
– Jeg har vært skadet hele sesongen, og dette var bare min tredje tur i år.
Tid for middag
Det var mange som hadde tatt turen opp til Gaustablikk skisenter, og mens musikken skrues opp over anlegget, bestemte vi oss for å dra hjemover for å lage middag. Det er veldig sosialt og hyggelig å lage mat med andre folk i et felleskjøkken, det er en fin måte å treffe nye mennesker på. Barna hjalp til så godt de kunne med å tilberede maten. Resten av kvelden gikk med til spill, før vi sovnet tidlig etter en lang dag på fjellet.
Søndagen tilbrakte vi også i bakkene, før vi pakket sammen og forlot fjellet for denne gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar