fredag 10. februar 2012

World Cup i telemark


World Cup telemark på Gaustablikk introduserte parallellkjøring til verden.

















Nok en gang skaper Telemark skihistorie. Men denne gangen er det ikke Sondre Norheim som høster lovord.

Med VM i telemark friskt i minne, må jeg innrømme at jeg hadde store forventninger til hvordan World Cupen i telemark kom til å bli. Jeg ble positivt overrasket. Arrangørene viste nok en gang at de klarer å mestre store internasjonale skikonkurranser på Gaustablikk. Nytt av året var også en ny telemark-øvelse som hadde verdenspremiere på fjellet.















Primus motor Kjell-Gunnar Dahle forteller at det er flere tusen timer med hardt arbeid som ligger bak telemarkeventyret.
– Det ligger helt klart mye arbeid bak et så stort arrangement. Det var likevel ekstra spennende i år fordi vi introduserte den nye øvelsen parallell for både publikum, utøvere og ikke minst dommere, sier Dahle.



Showtime

Publikum gliste brett da det ble annonsert over anlegget at Håvard Lilleheie skrenset nedover bakken iført telemarks-nikkers med en trestokk i handa.  Dansegruppa Jazzercise var alt i full gang med sitt sprudlende danse- show, da Lilleheie kastet seg inn i dansen med jazzjentene. Lilleheie ga flatt jern slik han pleier og fungerte utmerket som konferansier under det TV-sendte rennet.
















Knallsuksess

Dahle forteller at når man kjører mann mot mann, kan alt skje. Derfor var han også ganske sikker på at den nye øvelsen parallell ville slå an blant publikum.

– Sportslig sett var dette en knallsuksess rett og slett. Vi klarte å sette en standard for konseptet med parallell-kjøring både nasjonalt og internasjonalt, sier Dahle.

Han forteller at han nok kunne ønsket flere mennesker i målområde, og håper enda flere velger å ta turen opp neste år.

– Når vi arrangerer et så stort arrangement er det jo hyggelig at folk stiller opp. Mange fikk med seg festen etterpå, men jeg synes nok hyttefolket her oppe burde satt av minimum en times tid under selve finalen, sier han og legger til

– De skal ikke glemme at et arrangement som dette, tross alt er med på å øke markedsverdien på hyttene deres.














Afterski

Etter rennet fortsatte World Cup-festen på hemsen, eller Sporten. Stemningen sto i taket og bartenderne fikk virkelig kjørt seg. Her var det ikke tid til å sjonglere med flasker, for å si det sånn. Det var en jevn strøm av folk som fylte opp lokalene både oppe og nede.

Før premieutdelingen var det sangopptreden med blant annet MOT-hipp-hopp-artist Ebou Tabbal.


 Sigrid Rykhus var den eneste norske utøveren som kunne bestige pallen. Hun fikk tredje plass og ble utkonkurrert av sin Sveitsiske motstander Amelie Reymond, som ble litt for sterk henne denne gang. Det ble fransk seier for herrene, og Phillipe Lau beviste nok en gang hvem som setter standarden når det kommer til den råeste telemarkskjøringen.













God reklame

Gutta i E-76 ankom Gaustablikk med sin gule limousin, og det tok ikke lang tid før fansen sang med på sine favorittlåter.

Da jeg forlot World Cup-festen rett før midnatt, var det fremdeles kø med folk utenfor som ville inn.















 Alt i alt var det et vellykket arrangement. Den nye parallelløvelsen ble godt mottatt.  Arrangørene på Gaustablikk viste igjen at de klarer å håndtere store internasjonale skikonkurranser.  TV-sendingene ble vist på NRK og Eurosport og sendt til 24 land i Europa. Dette er god reklame for Gaustaområdet og Rjukan.

World Cupen på Gaustablikk viste at den nye parallell-øvelsen falt i god jord for de fleste. Den er publikumsvennlig og burde i grunn kvalifisere som egen OL-gren!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar